Bra saker

När trädgård är mode så lanseras alltid en massa saker som kan vara bra att ha. Saker som löser problem, saker som underlättar. Det är ju bra. Det lanseras också en massa saker som man inte behöver men det är ju upp till var och en att välja vad man vill ha. Sen finns det vissa saker som man aldrig hittar en bra lösning på. Det kan bero på dåliga grejor, bristande kunskap hos tillverkare eller att jag själv är väldigt slarvig.

Så är det med pennor och etiketter. Hur många gånger står man inte där och tänker: Äh jag kommer ihåg vad det är för sort, bara för att man inte har någon etikett men också för att man inte har nån penna. Har man nu en penna som fungerar och etikett hinner man bara vända ryggen till så har texten runnit bort eller blekts av solen.

Jag vet inte hur stora summor jag lagt på pennor och etiketter genom åren, svarta och vita etiketter,  vita och svarta pennor, OH-pennor, fotopennor, silverfärgade, etiketter i koppar osv. Nu har jag närmat mig en lösning, det kan i alla fall fungera. Ibland blir man glad över oväntade lösningar och denna var inte så märkvärdig, det bara jag som inte tänkt på det tidigare. Vanliga billiga plastetiketter i vitt går utmärkt i denna lösning

Lösningen heter snickarpenna med grovt blyertsstift och hylsa med klämma. Den sitter fast i tumstocksfickan på trädgårdsbyxorna. Illande grön färg, jag hittar den i jorden.

Blyerts och mycket grovt stift, går inte av. Texten sitter hyfsat bra kvar på etiketten. det gör inget om pennan blir smutsig eller blöt, ligger i jordhögen, den funkar ändå. Lagom tjock, lätt att hålla i även med handskar.

Dessutom kan man använda själva hylsan som skolningspinne Jag använder fingrarna men när man har sår/plåster på kan det ju vara lämpligt att inte köra ner fingrarna i jorden.

Man kan också använda den för att lyfta småplantor ur sålådan. Pennan kostade 10 kr och jag har bara tappat bort en ännu så länge.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes