Positivt i trädgården

Man kan bara konstatera att så snart det är full fart i trädgården försvinner liksom tankarna på datorer, hemsidor och bloggar för min del. Många andra är duktiga och håller bloggarna igång men jag grejar inte riktigt det. Upp på morgonen, trädgårdsrunda i nattlinne kan ta ett par timmar, sedan vattningen. Sen är det dags att arbeta också. Så småningom är det dags att ut  i trädgården igen på seneftermiddagen och rensa ogräs, klippa gräs, kruka plantor och klappa katten.

Dagen avslutas med Facebook där jag läser om vad alla andra hunnit med och låter mig imponeras. Detta upprepas år efter år och varje år tänker jag att ”nästa år” ska jag var mer förberedd, nästa år ska jag tvätta alla lådor och krukor på hösten, nästa år klipper jag buddlejorna på hösten. Men sedan besinnar jag mig. Fåglarna älskar buddlejorna under vintern, koltrasten jublar över risiga buskar där gamla bon ligger kvar. Och förresten, med 3 fågelbon i redskapsbodarna är det inget att undra på att jag kommer sent igång.Kan ju inte störa dem för mycket. Fågelbo i klätterhortensian också, kan ju inte klippa där då. Eller i minikiwin? och i den spaljerade persikan.

Kryddlandet behöver rensas och hur kommer det sig att alla gräslökstuvor blommar? Där var jag lite ledsen en stund men sedan hörde jag det låga intensiva brummandet hos mängder med humlor som bara njöt. Jag bjuder på gräslöken! Snart kommer oreganon att blomma, då kommer ännu fler.

Likaså får jag dela bigarråerna med koltrasten. Jag ser hur han kämpar och njuter med de halvmogna bären. Samma koltrast som tidigare flög tungt lastad med mördarsniglar som mellanmål, han är värd sina bigarråer. Koltrasten tycker inte heller det gör nåt om gräset blir lite långt innan jag klipper, desto smaskigare fynd tydligen.Katten och koltrasten har vad man kan kalla ”en väpnad neutralitet”, dvs. koltrasten skriker högljutt och katten ignorerar den.

Klippt häckarna har jag gjort och det uppskattar duvorna. Innan häckklippet (snöbär) hann räfsas upp flög två duvor i en rak sträcka mellan bo och häck, över mitt huvud i två dagar. De väjde inte ens när jag reste mig utan tog närmaste vägen. De fick rätt mycket lagom små pinnar till sina bon och jag fick mindre att räfsa.

Mycket hjälp får man. Både klätterros White Night och Kordes Aloha (bild högst upp med Digitalis och ridddarsporrar) har fått ett hård beskärning av rådjuren. Inte så glad över just den hjälpen.

Nu ska det vara trädgårdsvisning här på lördag, det stormar ute och skyfall är utlovat. Vi får väl se vad som blir kvar i trädgården när vädret gjort sitt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes